Over ons

Hier vertellen we wie wij zijn

Harriët Kamphuijs

Mijn interesse voor psychologie en kinderen heeft me gebracht tot de opleiding van Integratieve Kindertherapie. Deze opleiding heeft de basis gelegd voor de praktijk die ik sinds 2005 met Pauline Allan samen voer. Door het kind vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en aan te voelen, zonder te veroordelen en met open vizier tegemoet te treden kan het kind met zijn of haar probleem alle ruimte krijgen. Binnen die ontstane ruimte kan hij of zij zich vrijer voelen en wellicht tot een oplossing van het probleem komen. Het is mooi om in dit proces mee te mogen en ook de ouders en alle mensen, die het kind omringen hierin mee te krijgen. Dit laatste vormt een belangrijk aspect van onze therapie. Mocht u interesse hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Registratie’s
KvK 30269871

Pauline Allan

Alle kinderen hebben het in zich te willen groeien. Helaas wordt die groei soms belemmerd door
omstandigheden. Zelf ben ik opgegroeid in een veilig en warm nest. Dat gun ik ieder kind. Door mijn keuzes als hulpverlener, o.a. voor de opleiding Integratieve Kind- en Jeugdtherapie, ben ik me steeds bewuster geworden wat ik voor kinderen en ouders kan betekenen. Ik wil een stevig steuntje in de rug zijn.

De begeleiding van de kinderen (en de ouders) die bij ons in de praktijk komen, zie ik als een periode waarin ik meeloop met het kind (en de ouders), dat zich zijn/haar ontwikkeling belemmerd voelt.

Mijn uitdaging is, met een open blik en luisterend oor terug te kunnen geven aan kinderen, wat zij nodig hebben om verder te kunnen groeien.

Begin 2016 tot 2020, ben ik als Kindbehartiger aangesloten geweest bij de Stichting Kindbehartigers. Tijdens die periode heb ik veel geleerd van kinderen en ouders in scheidingssituaties. Als bij -en nascholing – zelfontplooiing is immers goed voor de rimpels- verdiep ik mij o.a. al een tijd in systemisch werk, met name op gebied van individuele- en familie opstellingen. Ook volg ik trainingen op gebied van rouw en verlies: “Leren over verlies, is leren over liefde en geluk”, (Manu Keirse.)

Sinds 2005 zijn Harriët Kamphuijs en ik partners in de praktijk “Hink Stap Sprong”. Wij vinden het belangrijk samen te werken met collega’s uit verschillende andere disciplines, om zo de beste mogelijke steun te kunnen zijn voor kinderen en
hun ouders.

Copyright ® 2022 All Rights Reserved